Időutazás - Hordozás, az életünk része

Mikor Maja megszületett, akkor találtam rá a hordozásra. Nem is emlékszem, pontosan hogy jött az ötlet de megpecsételte az anyai életemet, az biztos. Bár a kezdet nem volt egyszerű, nem ismertem hordozási tanácsadót, a netről próbáltam okosodni 2010-ben. Ahhoz képest egész jól sikerült és második kislányom születése után már teljesen biztosan tudtam, hogy hordozni szeretném.

Milyen előnyökkel járt a hordozás?
- a testközelség a babát is megnyugtatta és nekem is nagyon jó érzés volt a testemen érezni a kis testét
- segített, hogy megszokjam, már nem a pocakomban van
- maradt két szabad kezem
- alapdolgokat el tudtam végezni addig is, míg ébren volt - porszívóztam, előkészítettem az ebédet, levegőztem a kicsit nagyobbal
- tejtermelődésnek is jót tett a folyamatos testközelség

imag1506.jpg

20131021_163336.jpg

Először egy mei taira tettem szert. Nagyon-nagyon szerettem. Mire Aliz megszületett, az élet úgy hozta, hogy megismerkedtem egy anyukával, aki hordozási tanácsadó volt. Butkáné Kis Regina (https://hordozotar.hu) sokat segített a szakértelmével, tanácsaival. Ő segített beszerezni az első bondoinot, miután kaptunk egyet kölcsön, próbaútra az első babás nyaralásra. Már akkor beleszerettem a könnyű és biztonságos használat miatt.

Az életünket megkönnyítette és az első, nehéz időszakban is jó barátnak bizonyultak a hordozóeszközeink. Aliz 2 hetes volt, mikor először beletettem a rugalmas kendőbe. Ha sírt, 10/9 alkalommal megnyugodott benne. Ez nekem is nagy segítség volt. Ezt követte a mei tai használata majd a bondolinoé. Később egy karikás kendőt is beszereztem de azon végül túl is adtam, amit utólag bánok. Színben és minőségében is jó szolgálatot tett volna az unokaöcsémnél de kár már keseregni rajta.

Sajnos nálunk már elmúlt a hurcis időszak, Aliz is lassan betölti az 5-öt. A kapcsolatunkra nagyon jó hatással volt a hordozás. A mai napig könnyen megnyugtatható öleléssel, amit szintén a kezdeti időszaknak tudok be, mikor a testközelség nem múlt el a születés után.

Sokan azt gondolják, ha felveszik a gyermeküket, azzal elkényeztetik. Ez hatalmas tévedés. Egy kisbabát, akinek a túlélése az édesanyjától függ, nem lehet elkényeztetni azzal, ha biztosítjuk számára a jelenlétünket, ölelésünket. 9 hónapig élt a méhünkben, neki az anyai test a természetes "közeg". 

Sose féljetek hallgatni anyai ösztöneitekre.

Jalina

Friss topikok