Öltözködj stílusosan anyukaként is

Bevallom, nem vagyok a divat nagymestere. A lányok születése után bár el nem hagytam magam, mégis volt kivetnivaló az öltözködésemben. Jó pap holtig tanul ugye, ez az elvem nekem is.

Munkába állás után jobban oda kellett figyelnem az outfitemre, hiszen az irodába nem mehettem melegítőben, még ha divatos darabról volt is szó. Egy-két alapdarabot beszereztem, csinosabb nadrág, sima farmer, pár felső, amiket kombinálva egész jól el tudtam lavírozni a mindennapokban. 

shoe-1287920_640.jpg

Nem szeretem más ruháit lekoppintani, ezért odafigyelek arra, hogy ne viseljek olyat, ami valakinek már van. Hiába vagyunk sokan nők az irodában, más-más stílust képviselünk, más-más testalkattal rendelkezünk ezért ezt nem olyan nehéz betartani. Persze, akad, ami nagyon megtetszik a kolléganőn de megdicsérem és nem rohanok venni én is.

30 feletti anyaként az öltözködés is teljesen más megvilágításba kerül, ezért megkértem Cseke-Kovács Zsófiát, személyi stylistot, szín- és stílustanácsadót, lásson el minket jó tanácsokkal. Kíváncsi voltam rá, ő, mint szakember, mit tanácsol azoknak az anyukáknak, akik meghaladják a 38-as konfekcióméretet vagy éppen nem olyan alkattal rendelkeznek (ahogyan én sem), mint aki egy katalógusból lépett ki:

Mit javasolsz a molettebb anyukák számára, hogyan érezhetik magukat nőnek, mivel tudják diszkréten elfedni az itt-ott kibuggyanó "tavaszi tekercseket" ?
Nagyon fontos, hogy mindig a méretünknek megfelelő ruhákat viseljük. Tudom, hogy a legtöbben szülés után nem akarnak nagy összegeket fektetni egy olyan ruhatárba, amit remélhetőleg gyorsan magunk mögött tudunk hagyni és vissza tudunk fogyni a régi méretünkbe, de legyünk őszinték, ez akár hónapokig, rosszabb esetben évekig is tarthat. A "tavaszi tekercseket", pont a szükségesnél kisebb méretű, vagy rossz szabású ruhák okozzák. De ne essünk túl a ló másik oldalára sem. A szükségesnél nagyobb méretű ruhák optikailag plusz kilókat pakolnak oda, amit pont takargatni szeretnénk.

people-2557396_960_720.jpg

Mik azok az alapdarabok, amiknek minden édesanya gardróbjában ott lenne a helye?
Legyen mindig legalább egy, a méretünknek megfelelő farmer a szekrényben, mert ez a legbiztosabb alapja az édesanyák ruhatárának. Egy jó szabás, szín méreteket tud optikailag csalni. Ha nem vagy biztos a fazonban, kérd ki szakember vagy az eladók segítségét. Nyáron az A vonalú ruhák és szoknyák tudnak életet menteni, mert szép derekat varázsolnak, de a hasi tájék kényesebb részeit el tudják tüntetni.Merjünk-e élénk színeket viselni "anyatesttel" is? Ez nem figyelemfelkeltő, hogy "hahó, itt egy kicsit lóg, ott egy kicsit buggyan!"?
Én kötelezővé tenném a színek hordását. Egy szomorú, fáradt, alvás nélküli éjszaka után egy fekete ruha csak még fáradtabbá, fakóbbá teszi az embert. Merjünk színeket hordani! Persze itt nagyon fontos, hogy mindenki a saját színtípusának megfelelő árnyalatokat hordja, mert azok fogják igazán kiemelni a legelőnyösebb tulajdonságainkat. De önmagában a színek viselete nem tesz se vékonyabbá, se ducibbá. Egy jó szabás a megfelelő színnel kombinálva viszont csodákra képes!

blogra.jpg

(Cseke-Kovács Zsófia, személyi stylist, szín- és stílustanácsadó)
https://zekastyling.hu/

 

 

 

Jalina

Friss topikok