Shake it !

Nem árulok el nagy titkot azzal, ha bevallom, nagyon édesszájú vagyok. Azonban nálam is van egy határ, például szívesebben készítek otthon krémeket, minthogy megvásároljam a hűtőpultból. Szívesebben készítek otthon gyümölcslevet, főleg ha beköszönt a tavasz, illetve a nyárba lépünk. 

Habár még csak március végét tapossuk, tavaszváró gyanánt összegyűjtöttem a netről pár szuper receptet. Ha ti is vágytok a gyümölcsös finomságokra, kötelező kipróbálni minimum az egyiket. Igaz, még főleg fagyasztott alapanyagokból lehet dolgozni, de így is fantasztikus ízorgiára számíthatsz, ha kipróbálod az alábbi recepteket:

Kezdésnek az egyik nagy kedvencem, az epres banános turmix:

epres-bananos_shake.jpg

HOZZÁVALÓK

  • 1 db banán
  • 16 db eper
  • 2 dl tej
  • 1-2 tk méz

ELKÉSZÍTÉS

  • A banánt felkarikázzuk, az epret megmossuk és kicsumázzuk.
  • Turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a tejet, a mézet, és összeturmixoljuk.
  • Lehűtjük, és poharakba töltve

Tipp: kókusztejjel egészségesebb és még pikánsabb ízvilágot alkothatsz

A következő egy egyszerű, ámde nagyszerű, hagyományos banánturmix:

bananturmix.jpg

HOZZÁVALÓK

  • 2 db banán
  • 6 dl hideg tej
  • 1 kevés citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS

  • A meghámozott banánt apró darabokra törjük, és a tejjel, a citromlével és a vaníliás cukorral együtt turmixgépben tesszük.
  • Alaposan összeturmixoljuk, majd lehűtjük, és poharakba töltve tálaljuk.

Tipp: bátran helyettesítheted itt is kókusztejjel a tejet, cukor helyett pedig mézzel édesítve selymesebb ízt kapsz, egy kis fahéjjal megbolondítva egy kis pluszt adhatsz hozzá

Maradjunk a banánnál de most málnával dobjuk fel ezt a finom italt:

bananos_malnas_ital.jpg

HOZZÁVALÓK

  • 20 dkg málna
  • 2 banán
  • 5 dl kefir
  • 1 dl tej
  • 4 evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé

ELKÉSZÍTÉS

  • A málnát leöblítjük, lecsepegtetjük.
  • A banánt meghámozzuk, két-három darabra törjük.
  • A banánt a málnával, a kefirrel és a tejjel összeturmixoljuk.
  • Az italt a mézzel, a vaníliás cukorral és a citromlével ízesítjük, és poharakba töltjük.
  • Banánszeletekkel díszítve tálaljuk.

Tipp: vaníliás cukor helyett használhatsz bourbon vaníliát, vanília kikapart magját illetve vaníliaaromát

A végére egy banános kefires finomság maradt:

bananturmix_1.jpg

HOZZÁVALÓK

  • 1 db banán
  • 3 dl kefir
  • 1 dl víz
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek méz

ELKÉSZÍTÉS

  • A banánt meghámozzuk, összeturmixoljuk a kefirrel, az ásványvízzel, a citromlével és a mézzel.
  • Behűtjük, és mentalevéllel díszítve kínáljuk.

 

Igyekeztem olyan turmixokat hozni, amikhez nincs szükség semmilyen különleges hozzávalóra...olyat majd nyár közeledtével szedek össze nektek, ha szélesebb lesz a gyümölcs- és zöldségpiac kínálata. Friss hozzávalókból ugyanis egészen más ízhatást érhetünk el. Mi ma az epres banánosra szavaztunk. Neked melyik a kedvenced?

Ha tetszett az írásom, kövess facebookon is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jalina.blog.hu/api/trackback/id/tr813764740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Jalina

Friss topikok