Mikor beteg a gyerek

Már a tervezett munkába állás napján szembesültem a problémával, mit tegyek, ha beteg a gyerekem? Rögtön el kellett tolni az első napomat szeptember 26-ról szeptember 28-ra.

time-3222267_340.jpg

Biztos nem én vagyok az egyetlen dolgozó anya, aki nem szereti, ha választania kell a munkahelye és gyermeke között. Az állásinterjún hangsúlyoztam, hogy a gyermekeim az elsők, ha betegek, nem kérdés, otthon maradok. Emellett a munka is fontos, hiszen ha elveszíteném az állásom, a gyógyszert sem tudom kiváltani. Tehát egyensúlyba kellett hozni a kettőt. Voltak nehézségek, hiszen melyik szülőnek nem okoz fejtörést a helyzet?

Az első harcot magammal kellett megvívnom. Mivel gyesről tértem vissza, így meg kellett szoknom azt is, hogy nem veszem ki az intézményből az egyet tüsszentő gyereket. Meg kellett találnom azt a pontot, mikor még mehetnek, és azt, mikor már nem. Ez nem azt jelenti, hogy betegen bevittem, hanem nem vettem ki egyből, ha folyni kezdett az orra.

Kimondatlan szabály nálunk, hogy ha lázas, akkor anya van vele. Onnantól, hogy a láz csillapodott, és már csak regenerálódik, apa is és mama is vigyázhat rájuk. Ki hogy ér rá. Ez azt jelenti, hogy az első 2, maximum 3 napot én vagyok otthon.

cold-1972619_340.jpg

Szeretem a munkámat, a munkahelyem családbarát, a közösség pedig szinte baráti. A közvetlen munkatársaim segítsége elengedhetetlen egy ilyen helyzetben, nagyon szerencsés vagyok, hogy számíthatok rájuk. Amit tudok, otthonról is elintézem, de a munkám személyes jelenlétet igényel, ennélfogva muszáj helyettesíteniük. Ezt úgy próbálom viszonozni, hogy ha már itthon nélkülem is működnek a dolgok, igyekszem vissza.

student-849825_340.jpg

A jelenlegi helyzet így néz ki:
Aliz hétvégén lebetegedett, így a hétfőt és keddet itthon töltöttem. Tegnap már tök jól volt, bár az antibiotikumot nem volt egyszerű beadni neki. Nem vagyok a drasztikus, torkán lenyomom stílus híve, így megbeszéltük miért fontos, mik a következmények, ha nem hajlandó bevenni. Sírva ugyan - mert nagyon nem ízlett neki - de bevette. Nagyon büszke vagyok rá mert a lázcsillapítót is kiköpi, ha olyan kedve van.
Szerdán már mamázik, szuper jól ellesznek, a gyógyszert pedig reggel és este én adom be neki, még ez sem hárul a mamára.

Ti hogyan oldjátok meg, ha beteg a gyerek? Ki marad otthon vele? A munkahelyetek tolerálja a gyápot?

Jalina

Friss topikok