AnyaTestKép

Biztos nem vagyok egyedül azzal, milyen nehéz megszokni a szülés utáni új alakot. Vannak szerencsés anyukák akik mit sem változtak, ismerek én is. Egy ideig nagyon szégyelltem magam, amiért két egészséges kislány büszke anyukájaként ez foglalkoztat. Sokszor sírtam a tükör előtt, sőt, ez a mai napig előfordul. Aztán rájöttem, hagyni kell meggyászolni a szülés előtti önmagam.

love-3102033_960_720.png

Görcsösen szerettem volna elfogadni a megváltozott testem. Eleinte azt gondoltam, majd a gyerekek utáni rohangálás megteszi hatását. Egy időben zumbázni is jártam, ami inkább a tánc iránti szeretetemből fakadt, de a rendszeresség nem a barátom, így abbamaradt. Mindig volt valami kifogásom, miért nem alkalmas az időpont, mígnem egyszer megszűnt a szombat délelőtti óra és már csak az estik maradtak. Nálunk szerves része vagyok az esti rutinnak, így teljesen kizárt volt, hogy este 9 után érjek haza. A rúdtánc is nagy kedvencem lett, de kellemetlenül éreztem magam a sok csinos lány mellett.
Fontos leszögeznem, hogy nincs bennem irigység. Nem utálok azért senkit mert csinosabb, sportosabb vagy vékonyabb. Két dögös csajjal ülök egy irodában, az egyikük ráadásul édesanya, és nagyon jól kijövünk egymással. Pedig gyakran érzem azt, olyan vagyok, mintha véletlen tettek volna be közéjük. B. selymes szőke hajú, huszonéves anyuka, aki után még a melegek is megfordulnak. E. barna hajú, szintén huszonéves, gyermektelen, és aki épp nem B. után fordul, az tuti, hogy E-t nézi meg. Nem is alaptalanul, hiszen gyönyörűek mindketten. Emellett kedvesek, viccesek is, szóval ha akarnék sem tudnék haragudni rájuk.

Az utóbbi napokban az időjárás lehetővé tette, hogy előkerüljenek a bikinik a szekrény mélyéről. Itthon tök simán felveszem, max a szomszéd ijed meg, de tudom, hogy udvarias, így sosem szaladt még el, mikor meglátott. Strandra ritkán járunk, bár tavaly előfordult. Olyankor igyekszem magamra erőltetni a sosem létezett magabiztosságom. Hiába tudom, hogy senkit nem fog érdekelni a bikinis testem, mégis nagyon kellemetlenül érzem magam. Ezen sajnos az sem segít, hogy a férjem ezerszer elmondta már, neki nagyon tetszem. Sőt, kimondottan örül a 60 kilómnak (bizony, le mertem írni és nem is hazudok csak 1 kg-ot), szerinte nagyon nőies vagyok így. 

belly-2354_960_720.jpg

Hogy miért írtam le ezeket? Nem, nem visszaigazolást várok (a nagyon kíváncsiak úgyis eljutnak a valódi facebook profilomig - ami amúgy sem titkos, hiszen bármikor felfedezhetnek :D ), egyszerűen csak biztos vagyok abban, hogy más is küzd a szülés utáni új testével - ha éppen nem a mázlista kategóriába tartozik, mint pl. Sarka Kata és társai. Néha azt érzem, szeretnék olyan lenni. Kifogástalan alakkal, úgy végigsétálni a strandon, hogy rám szegeződjenek a tekintetek, és azt gondolják: Nahát, két gyerek után is milyen dögös! És a vicces az, hogy ez az állapot elérhető is lenne ha életmódot váltanék, kitartóan edzenék és lemondanék a mindennapi csokiról. 
De nem akarom. Szeretnék jókat enni, szeretném, hogy ne kelljen a kalóriákat számolnom, szeretném, ha a gyerekeimmel fociznék a kertben, nem pedig az edzőteremben izzadnék a mínusz 5-10 kg miatt és szeretném, ha a férjem ezt a dögös, nőcis 60 kilót döngetné. 

A mai naptól azon leszek, hogy azt a nőt szeressem, aki a tükörből néz rám. Szeressem a hurkáim, a tökéletlen hasam, az integetőhájam (biztos az is van, még nem néztem), ha megkívánok két gombóc fagyit, ne kelljen mérlegelnem, megehetem-e. Szeressem magam úgy, ahogy vagyok. Elsősorban magam miatt, másodsorban a lányaim miatt, akik előtt pozitív példaként szeretnék elöljárni.

Soha többet nem akarok azon parázni, vajon más mit szól ahhoz, ahogy kinézek. 

Ha tetszett az írásom vagy szeretnél hozzászólni, ITT megteheted.

Jalina

Friss topikok

Címkék

ágyak (1) ajándék (2) álláskeresés (2) anya (25) anyáknapja (4) anyatest (1) anyavagyok (2) banán (1) beíratkozás (1) beteg (2) bizalom (1) bizonyítvány (1) bullying (1) callkötő (1) cigaretta (1) család (4) csokoládé (1) divat (1) dohánybolt (1) dohányzás (1) dolgozó anya (2) dolgozó nő (3) döntés (1) édességek (1) edzés (1) együtt (1) ékszer (1) elengedés (1) életmódváltás (1) élmények (1) elvárások (1) eper (1) évkezdés (1) fáradság (1) felelősségtudat (1) felnőttlét (1) főzőcske (1) főzőiskola (1) gyed (1) gyerek (5) gyerekek (15) gyerekeksütnek (1) gyerekélet (1) gyereknek lenni (1) gyermekbiztonság (1) gyes (1) gyümölcs (1) gyümölcsturmix (1) házimunka (1) hordozás (1) internet (1) iskola (4) ítélkezés (1) január (1) jóleszekAndi (1) karácsony (3) késés (1) készülődés (1) kézműves munka (1) kocsma (1) könyvajánló (1) közösségi média (1) lányok (9) lázas (1) lelkimunka (1) leskovicsandrea (1) limara (1) magyar vállalkozás (1) málna (1) manóágyak (1) máv (1) meghitt karácsony (1) mese (1) mesekönyv (1) mikulás (1) minőségi csokoládé (1) munka (6) munkahely (1) munkahelyváltás (2) nosalty (1) nyár (4) nyaralás (1) nyáriszünet (3) nyári szünet (1) ohanagasztroklub (1) önbizalom (1) ötletek (2) óvoda (1) péksütilinkek (1) példa (1) pixabay.com (1) rasszizmus (1) rm ékszer (1) ruha (1) shake (1) suli (2) sulikezdés (3) szemetelés (1) szeretet (1) szilveszter (1) tanulás (1) tegyéljót (1) telefon (1) tények (1) termékajánló (1) test (1) testkép (2) teszt (1) tipp (1) tízórai (1) tök jó nap (1) turmix (1) újév (1) ünnep (1) ünnepek (1) utazás (2) uzsonna (1) változás (1) vásárlás (1) vonat (1) vonatút (1) zenda fshn (1) Címkefelhő