Nyári szünet "dolgozóanyaszemmel"

Diákéveim alatt a barátnőimmel, tesóimmal, mindig nagyon vártuk a nyári szünetet. Emlékszem az alsós éveimre, második utáni nyáron a Fehértói táborba jártunk, de megfordultunk a helyi Művház táboraiban és a sulisban is. Mindig gyorsan szereztem barátokat, imádtam. Kamaszként pedig a barátnőkkel lógtunk együtt. Főleg a városban bandáztunk, de sokat voltunk nálunk is. 

Anyaként is a nyár volt a kedvenc évszakom. Ahogy az idő engedte, elővettük a medencét, fagyizni mentünk, csavarogtunk a környéken és a ház soha nem volt üres. Emlékszem az utolsó otthon töltött nyárra, kávé klubot alapítottunk a barátnőimmel. A gyerekeink lefoglalták egymást, mi pedig hol Orsinál, hol Andinál, hol nálunk kávéztunk. Annyira jó volt...
Heni barátnőm hamarabb ment vissza dolgozni, így ő sajnos kimaradt ezekből az összejövetelekből. Vele hétvégén igyekeztünk pótolni a kimaradásokat, hol több, hol kevesebb sikerrel.

hammocks-413714_960_720.jpg

A tavalyi nyár volt az első, mikor meg kellett oldanom a lányok felügyeletét. Maja 1 hetet töltött el egy tanyasi táborban, ahol hihetetlenül jól érezte magát. Idén is elkezdtem böngészni a kínálatot, osztottam, szoroztam, kerestem a lehetőségeket. Sakkoztam a szabikkal, beszéltem anyukámmal, anyósommal. A saját helyzetemet még könnyűnek mondom, hiszen van segítségem. Nálunk a következőképpen alakul a nyár:

  • július első hete mamáé vagy apáé
  • július második hete nekem szabadság, hawaii, dizsi, napszemcsi a csajokkal
  • július harmadik hete anyukámé
  • július negyedik hete mama/apa
  • július utolsó napjai és augusztus első napjai családi nyaralás
  • augusztus második hete szabi nekem
  • augusztus harmadik hete apa/mama
  • augusztus utolsó hete szabi nekem

A munkám mellett így tudom megoldani a nyarat. Még így is szerencsés helyzetben vagyok, hiszen félre tudtam tenni annyi nap szabadságot, hogy 4 teljes hetet kivehessek az elkövetkezendő 2 hónapban. Ehhez persze a közvetlen kollégák rugalmassága is kellett, akikkel könnyedén meg tudjuk oldani az ilyen helyzeteket. A nyári hónapok amúgy is csendesebbek, nem jó, ha télre maradnak meg a kivevendő napok. 

mexico-2459322_960_720.jpg

Az otthon töltött napokat igyekszünk maximálisan kihasználni. Ilyenkor fel szoktuk fedezni, és kipróbálni a környék összes fagyizóját, közeli strandokon süttetni a hasunkat vagy éppen meglátogatni a közeli települést, ahol a legfinomabb törpeharcsát kínálják. 

ice-cream-2202561_960_720.jpg

Habár ez a 4 hét ajándék, nekem mégis olyan kevésnek tűnik. 2 éve még az egész nyár a csavargásról, lazsálásról szólt, ha nem is mentünk messzire, de a kertbe bármikor kicammoghattunk medencézni, jégkrémeket készítettünk házilag és rengeteget sütöttünk. Általában reggel, mikor még nem izzadt le rólunk a bugyi a 40 fokban. 

Dolgozó anyaként a lehetőségek szűkebbek lettek (azóta a bugyim is, de ez egy másik történet, viszont erős összefüggést mutat az elfogyasztott fagylaltok mennyiségével), viszont így az együtt töltött idő is nagyobb kincs. Egy család életében maximum 14-15 olyan nyár van, míg a gyermek igényt tart a szülei társaságára. Igyekszünk minden percét kiélvezni a közösen eltöltött időnek, és csak néha kinyírni egymást, ha már nagyon agyunkra megy a másik. :)

Ti mit terveztek a nyárra? Hol lesznek a gyerekek?

Ha tetszett az írásom, ITT találsz meg facebookon is. :)

Jalina

Friss topikok