Nyár, nyár, nyár

Egy újabb hét telt el a nyárból, amit a gyerekektől külön töltöttem. Igyekszem szerencsésnek érezni magam, amiért 4 egész hetet lehetek velük a 2 hónap alatt, de ez is kevésnek bizonyul. Ők hol jobban viselik, hol nehezebben. Vannak napok, mikor móka az egész, izgalmas kaland a mamánál tölteni egy egész hetet, máskor szenvedés, hiszen időben fel kell kelni, hogy együtt tudjunk elindulni. Akárhogy is, anyai szemmel mégis inkább szívfájdalom, mint bármi más.

Sokszor eszembe jut, mennyivel könnyebb lenne főállású anyának lenni. Többször is eljátszottam a gondolattal, hogy reggel felkelek, bemegyek a munkahelyemre és egy friss, ropogós felmondással indítom a napot. Ezt azonban több okból sem tehetem meg.
Először is, ez a fajta vágyam a gyermekeim gyermekkorára vonatkozik. Szóval ha már betöltik a 14-et, és akár egyedül is otthon maradhatnak nyáron, én is szívesebben dolgoznék, mint lógnék a nyakukon. Alapvetően nagyon szeretek dolgozni. A munkámat is szeretem és a közvetlen munkatársaimmal is jó a kapcsolatom. Viszont a gyermekeim mindennél fontosabbak. Bár megtehetném, hogy olyan munkám legyen, ami van olyan rugalmas, hogy mellette főállású anya maradhassak.

summer-814679_960_720.jpg

Másodszor pedig, ha felmondok, akkor aggódhatok a megélhetésen. Ördögi kör.

euro-870757_960_720.jpg

Más országokban természetes, hogy az édesanya szülés után pár hónappal visszatér a munkás hétköznapokban. Én meg itt rinyálok, miközben mindkét lányommal kitöltöttem a 3-3 év gyed/gyest. Bevallom, imádtam. Na nem minden percét, de a legtöbbet igen. Most pedig azt élvezem, hogy nagylányosodnak. Sőt, ha ruhavásárlásról van szó, igazi nők. :) Tanácsosztogatásban pedig verhetetlenek. Majának mindenre van egy jó megoldása. Aliz pedig mindenben segít.

Az elkövetkezendő 1 hét csak rólunk fog szólni. Fagyizókat tesztelünk, vásárolni megyünk, Maját megtanítom pár alap dolgot megfőzni, hiszen régóta nyúz vele, csak a hétköznapokba egyszerűen nem tudtam beilleszteni a türelmes tanítgatást. Antikváriumba megyünk, csavargunk, bicajozunk.

Van 4 hetünk, ami csak a mienk...

Jalina

Friss topikok