Dohánybolt vs. Gyerekek

Jómagam soha nem dohányoztam, habár a kipróbálásán túl vagyok. Anyukám és apukám is erős dohányosok voltak, mikor kicsik voltunk. Aztán előbb apa szokott le, majd anyu is. Mikor összejöttem a férjemmel, úgy ismertem meg, hogy ő is dohányzik. Elfogadtam, habár a mai napig utálom a szagát - a cigiét, nem a férjemét.

cigarette-110849_960_720.jpg

Pár évvel ezelőttig még egy sima kisboltban is kapható volt a cigaretta, majd később már csak a benzinkutakon, ma pedig kizárólag a besötétített ablakú nemzeti dohányboltokban lehet hozzájutni. Már ez is vicces, mindjárt megírom miért. Viszont, ami egyáltalán nem vicces, hogy a 18 év alattiak nem mehetnek be. Azt még megértem, hogy nem vásárolhatnak, habár aki dohányzik, nem ez fogja visszatartani. Viszont ha nagy ritkán én veszem a cigit a férjemnek, sem az 5 évesem, sem a 8 évesem nem mehet be velem a boltba. Ez abszurdum! Ugyanis valószínűleg egyikük sem fog később egymaga betérni egy doboz dohányért. 

cigarette-1642232_960_720.jpg

Írtam ugye, hogy vicces a besötétített  üveg. Na már most, a gyerekek nem láthatják a vásárlást, a polcokon lévő dobozokat, azonban magát a dohányzást igen. Hogy is van ez? 
A férjem soha nem gyújt rá a gyerekek mellett, zárt térben pedig pláne nem. Volt több leszokási kísérlete, de eddig nem sikerült megszabadulnia a káros szenvedélyétől. Régen kimondottan zavart, ma már nem. Nem fogom ettől kevésbé szeretni, kevésbé tisztelni. A gyerekeink azonban látják, hogy apa dohányzik. Nem gondolom, hogy ez lenne az ok, amiért esetleg ők is dohányosok lesznek felnőttként. Hárman vagyunk testvérek, kiskorunktól fogva, hosszú éveken át láttuk, ahogy anyu és apu cigarettázik. Nem is szívtak keveset. Hármunk közül egyikünk sem bagós. 

Ha a lányaim rá fognak gyújtani, biztosan elmondom majd, mennyire nem örülök ennek. Viszont nem fogom megzsarolni, szankciókat hozni, naponta cseszegetni őket ezzel. Most persze bízom abban, hogy ez nem fog megtörténni, de ha mégis, őket sem fogom emiatt kevésbé szeretni és tisztelni. 

Egy szó mint száz, nem értem, miért kell a kisgyerekeket kint hagyni a bolt előtt. A vásárlást nem látják, a rágyújtást igen és arra is megvan az esély, hogy valami perverz beteg alak ezt a 30 másodpercet használja ki. Még ha a lezárt autóban is hagyom, vagy közvetlen a bolt előtt, ez akkor sem biztonságos, és elég, ha csak 1x történik baj.

Véleményem szerint nem a dohányzás a legkárosabb, hanem az emberi hülyeség...

 

Jalina

Friss topikok

Címkék

ágyak (1) ajándék (2) álláskeresés (1) anya (25) anyáknapja (4) anyatest (1) anyavagyok (1) banán (1) beíratkozás (1) beteg (2) bizalom (1) bizonyítvány (1) bullying (1) callkötő (1) cigaretta (1) család (4) csokoládé (1) divat (1) dohánybolt (1) dohányzás (1) dolgozó anya (2) dolgozó nő (3) döntés (1) édességek (1) edzés (1) együtt (1) ékszer (1) elengedés (1) életmódváltás (1) élmények (1) elvárások (1) eper (1) évkezdés (1) fáradság (1) felelősségtudat (1) felnőttlét (1) főzőcske (1) főzőiskola (1) gyed (1) gyerek (5) gyerekek (15) gyerekeksütnek (1) gyerekélet (1) gyereknek lenni (1) gyermekbiztonság (1) gyes (1) gyümölcs (1) gyümölcsturmix (1) házimunka (1) hordozás (1) internet (1) iskola (4) ítélkezés (1) január (1) jóleszekAndi (1) karácsony (3) késés (1) készülődés (1) kézműves munka (1) kocsma (1) könyvajánló (1) közösségi média (1) lányok (9) lázas (1) lelkimunka (1) leskovicsandrea (1) limara (1) magyar vállalkozás (1) málna (1) manóágyak (1) máv (1) meghitt karácsony (1) mese (1) mesekönyv (1) mikulás (1) minőségi csokoládé (1) munka (5) munkahely (1) munkahelyváltás (2) nosalty (1) nyár (4) nyaralás (1) nyáriszünet (3) nyári szünet (1) ohanagasztroklub (1) önbizalom (1) ötletek (2) óvoda (1) péksütilinkek (1) példa (1) pixabay.com (1) rasszizmus (1) rm ékszer (1) ruha (1) shake (1) suli (2) sulikezdés (3) szemetelés (1) szeretet (1) szilveszter (1) tanulás (1) tegyéljót (1) telefon (1) tények (1) termékajánló (1) test (1) testkép (2) teszt (1) tipp (1) tízórai (1) tök jó nap (1) turmix (1) újév (1) ünnep (1) ünnepek (1) utazás (2) uzsonna (1) változás (1) vásárlás (1) vonat (1) vonatút (1) zenda fshn (1) Címkefelhő