Iskolakezdés, avagy az őrület kezdete

Elérkezett a nyár utolsó hete. Amíg ovisok voltak a lányok, addig ez nem jelentett mást, mint kis szomorúságot, hogy ismét itt az ősz, ismét külön töltjük a nap nagy részét. Mióta Maja sulis, az utolsó hét a kemény stresszről szól. Mit kell megvásárolni, vajon mennyibe fog kerülni, mekkora tömeg lesz stb.

jalina10.jpg

Tavaly, kezembe vettem az elsős listát, mosolyogva beültünk a kocsiba a lányokkal, és gondoltam hatalmas mókát csapunk a cuccok beszerzéséből. Már az első üzletben feladtam. Az áruház papír-írószer osztálya, az aznapi 50%-os kedvezményeknek köszönhetően is, zsúfolásig telt. A tömeggel nekem egy nagy bajom van, mégpedig, hogy mindenki megy, mint a vakegér. A gyerekeket simán eltapossák, sehol sem állok jó helyen, és ha épp sikerül az első sorból szemlélnem a választékot, tuti akad valaki, aki jól belelök a ceruzás pultba. Így, "szégyen a futás, de hasznos" elven tipliztünk is. A listát végül beadtam a helyi kis papír írószerbe, ahol mindent szépen összeállítottak. Ennek eredménye egy tömegmentes vásárlás, és sovány pénztárca lett.

jalina9.jpg

Gondoltam, idén én leszek a "faszacsaj". Ismét nyakamba vettem a várost és úticélnak egy nagy multit választottam. Nem hibáztam el, volt bőven választék és hely is. Egész jó kis közösségi program kerekedett belőle, egy kupac tanácstalan szülő, nyomunkban egy tucat céltudatos gyerek - mert mindegyik tudta, hogy cicás/kutyás füzetet szeretne, a legdrágább színesceruza készletet stb. - , mindenki kereste a listáján szereplő dolgokat. Időnként, ha hallottuk, a másik mit keres, és épp láttuk, segítettünk egymásnak. Már csak egy jó kis jegeskávé hiányzott volna, hogy leülhessünk megpihenni a beszerzés felénél.

jalina12.jpg

Arra is rájöttem, hogy szerintem a sulik leszerződtek az ilyen üzletekkel, és jutalékot kapnak a vásárlások után. Különben miért is kellene 12 színű tempera, ami 2000Ft körül van, ahelyett, hogy elég lenne egy sima kis 6 színű csomag. Illetve a 16 centis vonalzóval adódtak problémák. Volt 10, 15, 20 és 30 centis, de 16 sajnos nem. Aztán persze egy másik boltban ráakadtam, de nem volt egyszerű feladat.

Az egész délelőtt ráment a beszerzésre, igazi logisztikai feladat elintézni ezt a dolgot két határozott elképzeléssel rendelkező gyerekkel. Mert hiába szerettem volna csendben válogatni a kínálatból, mindig akadt valami, amit épp meg kellett néznem, ami éppen sokkal jobb, mint amit a kosárba tettem. A kedvencem az volt, mikor a gyerek közölte, hogy a matekdobozból és a technika dobozból mindent elhasznált, mindent pótolni kell, én balga, megvezethető marha....ööö, illetve anya, hittem neki. Csak magam hibáztathatom, hiszen indulás előtt elfelejtettem leellenőrizni, mit kell onnan pótolni. Így akadt, amiből dupláztunk, de sebaj, ennél nagyobb gondunk ne legyen.

Az az egy biztos, hogy a szeptemberi iskolakezdéstől már augusztus közepétől rémálmaim vannak. Az idei év pedig jó pár meglepetést tartogat számunkra, mert Maja kitalálta, hogy idén nem elég a foci, mint különfoglalkozás, szeretne zongoraórára járni. Persze még júniusban kaptak beiratkozó papírt, és egy nagy adag lelkesítést mellé. Nem vagyok híve a szakköröknek, de egy próbát megérdemel. Az ezekkel kapcsolatos élményeinkről biztosan be fogok számolni nektek. 

Addig is megmutatom a ma délelőtti vásárlás eredményét:

Azt hiszem, a mai napi teljesítmény után megérdemlek egy cappuccinot :)

cappuccino-1933959_960_720.jpg

Ha tetszett az írásom, ITT megtalálsz facebookon is.

Jalina

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) álláskeresés (1) anya (25) anyáknapja (4) anyatest (1) anyavagyok (1) banán (1) beíratkozás (1) beteg (2) bizalom (1) bizonyítvány (1) callkötő (1) cigaretta (1) család (4) csokoládé (1) divat (1) dohánybolt (1) dohányzás (1) dolgozó anya (2) dolgozó nő (3) döntés (1) édességek (1) edzés (1) együtt (1) ékszer (1) elengedés (1) életmódváltás (1) élmények (1) elvárások (1) eper (1) évkezdés (1) fáradság (1) felelősségtudat (1) felnőttlét (1) főzőcske (1) főzőiskola (1) gyed (1) gyerek (5) gyerekek (15) gyerekeksütnek (1) gyerekélet (1) gyereknek lenni (1) gyermekbiztonság (1) gyes (1) gyümölcs (1) gyümölcsturmix (1) házimunka (1) hordozás (1) internet (1) iskola (3) ítélkezés (1) január (1) jóleszekAndi (1) karácsony (2) késés (1) kocsma (1) közösségi média (1) lányok (8) lázas (1) lelkimunka (1) leskovicsandrea (1) limara (1) málna (1) máv (1) meghitt karácsony (1) mikulás (1) minőségi csokoládé (1) munka (5) munkahely (1) munkahelyváltás (2) nosalty (1) nyár (4) nyaralás (1) nyáriszünet (3) nyári szünet (1) ohanagasztroklub (1) önbizalom (1) ötletek (2) óvoda (1) péksütilinkek (1) példa (1) pixabay.com (1) rasszizmus (1) rm ékszer (1) ruha (1) shake (1) suli (2) sulikezdés (3) szemetelés (1) szeretet (1) szilveszter (1) tanulás (1) tegyéljót (1) telefon (1) tények (1) test (1) testkép (2) teszt (1) tipp (1) tízórai (1) tök jó nap (1) turmix (1) újév (1) ünnepek (1) utazás (2) uzsonna (1) változás (1) vásárlás (1) vonat (1) vonatút (1) zenda fshn (1) Címkefelhő