Dolgozz, főzz, szeretkezz

Egyre többet lehet olvasni arról, hogy egy nőnek hány meg hány fele kell megfelelnie. Ez nem normális, és nem kellene, hogy elvárás legyen. A szomorú az, ha már körbeszőtt ez a dolog, nagyon nehéz tőle szabadulni. Ugyanis az engedelmes, szorgalmas, addig minden nehézséget látszólag játszi könnyedséggel letudó fehérnép egyszer csak az asztalra csap, és megértést, egyenlőséget követel. - Mi történt, ez megint valami hiszti? - kérdezik a férfiak, akik nem értik, mi történt életük rabszolgájával. Nekik persze nem tűnik fel, mennyi meló van egy-egy hétköznapban. Hogy az a gyerek, miután kipottyant az anyai melegből, nem fogja tudni felnevelni saját magát. 

Az első időszak persze, hogy az anyáé, hisz apa nem tud szoptatni és a peluscsere is a nő vérében van...nevetnem kell. Tisztelet a kivételnek. Azt hiszem, az első héten nem a babát rontjuk el azzal, hogy minden nyekkenésére felkapjuk, hanem apát. Nem a gyerek lesz elkényeztetve, hanem az apja. Mert megszokja, hogy a gyerek az anyja mellett van a legjobb helyen, így apa továbbra is élheti a férfiak életét, miközben a nő anyává válik. Itt már 2 szerepet kaptunk a nyakunkba. Életünk párja fáradtan hazaér a munkából, megeszik a meleg vacsorát, megpuszilja a kisded fejét, akit anya már elaltatott. Majd elvárja, hogy anya nővé váljon este 10 után és a szoptatós melltartót szexi fehérneműre cserélve apa kedvére tegyen. Majd visszatérjen anya üzemmódba, ugyanis a legtöbb kisbaba nincs kikapcsolva éjszakára sem.

Ahogy nő a gyermek, úgy nő a szerepek száma is. A kicsi, vagy tetszés szerint kicsiK, betöltve életük 3. évét, a nő, aki anya és háziasszony is, ismét munkába áll. Eközben apa maradt férfi és apa. Férfi és Nő reggel elmegy dolgozni, a gyermekek oviba/suliba. Hazaérve a nő egyszerre lesz anya és háziasszony. A naggyal gyakorol, a kicsivel színez, apa elmeséli a napját. Majd vacsorát készít, a család jól lakik. Anya beteszi a kádba a gyerekeket, közben kitereget és elmosogat, a gyerekeket kiveszi a kádból, a nagynak leellenőrzi a táskáját, a kicsinek megkeresi a plüssét, ami elveszett a délutáni vacsorakészítés alatt. A nagy még beszélgetne, a kicsi folyton közbeszól és apa is szeretne már összebújni anyával, a nővel. Gyerekek elalszanak, anya nővé válik. Éjjel ébred a kicsi, később a nagyot kell kikísérni pisilni mert fél a sötétben. Pár óra múlva csörög az ébresztő. Anya felkel, kávét főz apának, ébreszti a gyerekeket, segít megkeresni az elveszett ruhadarabokat. Indul a nap, fésüli a gyerekeket, küldi őket fogat mosni, elkészíti a tízórait. Mégis utoljára lép ki az ajtón, apa az óráját lesi és morog, hogy miért szöszöl ennyit.

Elérkezik a nyár. Anya tervet készít, melyik gyerek milyen táborba megy, melyik mama mikor vigyáz rájuk, elintézi a szabadságolását. A család morog, hogy keveset van velük, és ha otthon van is kimerült, ingerült. A gyerekek reggelente sírnak, hogy anyával akarnak otthon maradni. Anya igyekszik, de szétszakadni ő sem tud. Bűntudata van, hiszen hiába tartja rendben a házat, hiába figyel arra, hogy mindenkinek legyen tiszta bugyija és zoknija, érjen oda időben ahova kell, legyen meleg étel az asztalon, mégsem elég jó. Anyának nem mondja senki, hogy ülj le, majd én elmosogatok. Anyának hiába főz apa, ha utána anyára marad a mosogatás. Mindenkinek természetes, amit anya csinál. Anya pedig sír, néha titokban, néha sajnos nem. Mert anya dolgozik, főz és szeretkezik is. Anya odafigyel mindenki igényeire. Anya időben beér a munkahelyre, majd siet haza a családhoz. Anya igyekszik mindenhol ott lenni, mindenki versenyét megnézni, minden fontos eseményt észben tartani, elintézni a születésnapokat, ballagásokat, segít megtanulni a verset, részt venni a nyílt napon, megveszi a virágot a tanító néninek, a munkahelyen segíteni annak, aki kéri, néha annak is, aki nem, csak látszik rajta, hogy törődésre vágyik.

heart-700141_340.jpg

Anyának, feleségnek lenni nem könnyű, de minden nehézség ellenére megéri. A puha tappancsok lökdösése, mikor vihar van és a kicsik a szülőkkel alszanak, vagy az üzenet anya táskájában, amit a nagy csempészett bele reggel, meglepetésből. A kicsi utolsó szem szőlőcukra, amit mindenképp anyának adna.

hands-437968_340.jpg

Anya mit kap? Olyasmit, ami mindig felbecsülhetetlen marad. A sok-sok fáradt óráért, napért, végeláthatatlan feladatokért kap CSALÁDOT.

family-hand-1636615_340.jpg

 

 

 

Jalina

Friss topikok