Idén legyen másképp

Karácsony előtti utolsó hét mindig a végső hajrá, ekkor van a legnagyobb tömeg a bevásárlóközpontokban, az üzletekben. Sokan vesznek ki szabadságot erre az időszakra, hogy mindennel elkészüljenek szentestére. A csapból is az akciók folynak, és a tippek, mi ér oda az utolsó pillanatra. Ebben a nagy végső hajrában, arra kérlek, ülj le egy percre, kortyolj el egy meleg teát, s gondold végig a teendőid.

pine-cones-2110283_960_720.jpg

Feltételezem, hogy általában mindenki takarít a hétköznapokban is. Akkor is kell porszívózni, felmosni, port törölni, mosni, teregetni és szemetet kivinni, ha éppen nem ünneplünk semmit. Egy percre ülj le, és gondold végig, valóban szükség van-e mindarra a takarításra, amit beterveztél. 
Ami szerintem fontos:
- tiszta fürdőszoba, szennyes a szennyeskosárban legyen és ne mellette
- konyhában tiszta gáztűzhely, tiszta edények (de ha a mosogatóban van 3 tényér és 2 pohár, azért senki nem fog szólni)
- a nappaliban le lehessen ülni, ne legyenek kint elpakolásra váró ruhák
- ne legyen elöl szárító, ha megoldható
- egy porszívózás és felmosás + porolgatás, amitől üde illat lengi be a lakást (+ tipp, én illatgyertyát gyújtok és ablakot nyitok a vendégek érkezése előtt)

Nagyjából ennyi, amit én idén fontosnak tartok. Ha engednék az őrült énemnek, falat festetnék a férjemmel, mert ahol kisgyerek van, ott a fal is olyan, legalábbis nálunk. De ez ráér, remélem nem ezt fogják nézni. Sosem érkezett még hozzánk úgy senki, hogy megjegyezte volna, ráférne egy kis festés a nappalira.

Tőlem szokatlan módon az ajándékok már csak becsomagolásra várnak. A felnőttekét a netről sikerült beszereznem, ugyanis a legfinomabb csokoládét kerestem, ami létezik. Viszont így kényelmesen házhoz érkezik, nem kellett szaladgálni érte. Egy kis extra lesz még a csomagban, amit sajnos csak karácsonyozás után árulhatok el, mert időnként olvassák, amit írok. 
A gyerekekét és férjemét üzletben vásároltam, az ilyen dolgokat jobb élőben látni, ráadásul imádok társasjátékokat válogatni.

christmas-cookies-2975570_960_720.jpg

Idén még nem ért el az agybaj, eddig az új stratégia beválni látszik. 
A karácsonyi menün aggódtam kicsit, de a férjem rábeszélt, hogy idén rendeljük. Süteményeket ettől függetlenül sütünk, de a lányok ebben nagy segítséget jelentenek. Imádom a hangulatát, az illatát, a nevetéseket... :) 24-én délelőtt készülnek az édességek, délután pedig közös fadíszítés lesz. Már ebben is nagyon ügyesek, így szépen fel tudjuk osztani, hogy a magasabb részekre én akasztom a díszeket, ők pedig lent munkálkodnak.

20171224_134100-01.jpeg

Eddig még nem volt rohanás és stressz, s mindehhez csak át kellett értékelni, mi az, ami valóban elengedhetetlen és mi az, amit el tudok engedni.
Ezért kérlek, ülj le egy percre, s értékeld át magad is, mit tudsz letenni, s mi az, aminek feltétlenül készen kell lennie.  Lehet, hogy ami nekem fontos, az neked éppen elengedhető, vagy fordítva.

Szóljon az idei ünnep az egymás iránti szeretetről, békéről, meghittségről. Hiszem, hogy ezt lehet így is. 

christmas-decorations-1150015_960_720.jpg

Ha tetszett az írásom, ITT megtalálsz facebookon is.

 

Jalina

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) álláskeresés (1) anya (23) anyáknapja (4) anyatest (1) anyavagyok (1) banán (1) beíratkozás (1) beteg (2) bizalom (1) bizonyítvány (1) callkötő (1) cigaretta (1) család (4) csokoládé (1) divat (1) dohánybolt (1) dohányzás (1) dolgozó anya (1) dolgozó nő (3) döntés (1) édességek (1) edzés (1) együtt (1) ékszer (1) elengedés (1) életmódváltás (1) élmények (1) elvárások (1) eper (1) évkezdés (1) fáradság (1) felelősségtudat (1) felnőttlét (1) főzőcske (1) főzőiskola (1) gyed (1) gyerek (5) gyerekek (15) gyerekeksütnek (1) gyerekélet (1) gyereknek lenni (1) gyermekbiztonság (1) gyes (1) gyümölcs (1) gyümölcsturmix (1) házimunka (1) hordozás (1) internet (1) iskola (3) ítélkezés (1) január (1) jóleszekAndi (1) karácsony (2) késés (1) kocsma (1) közösségi média (1) lányok (5) lázas (1) lelkimunka (1) leskovicsandrea (1) málna (1) máv (1) meghitt karácsony (1) mikulás (1) minőségi csokoládé (1) munka (5) munkahely (1) munkahelyváltás (2) nyár (3) nyaralás (1) nyáriszünet (2) nyári szünet (1) ohanagasztroklub (1) önbizalom (1) ötletek (2) óvoda (1) példa (1) pixabay.com (1) rasszizmus (1) rm ékszer (1) ruha (1) shake (1) suli (2) sulikezdés (1) szemetelés (1) szeretet (1) szilveszter (1) tanulás (1) tegyéljót (1) telefon (1) tények (1) test (1) testkép (2) teszt (1) tipp (1) tök jó nap (1) turmix (1) újév (1) ünnepek (1) utazás (2) változás (1) vásárlás (1) vonat (1) vonatút (1) zenda fshn (1) Címkefelhő