Miért KELL mindig jól kinézni?!

Míg pár évvel ezelőtt csak tavasszal kezdődött a bikini-szezonra készülés, napjainkban télen-nyáron hallani, hogy "Most készül a nyári alak". De komolyan, miért KELL mindig jól kinézni?

Az egyik legnagyobb biznisz manapság az életmódváltás, edzés, hogyan nézz ki jól. Instát görgetve a nagy segg, darázsderék a menő. A másik nagy divat, az előtte-utána képek. Az előtte természetesen narancsbőrös, husis, az utána a fent is említett forma. Mint minden nőben, bennem is van hiúság. Esténként, fürdés előtt, én is megnézegetem magam a tükörben, számba veszem miken kellene változtatni, hogyan érhetném el az álomalakot. Tervezgetni kezdem, hogyan jutok el edzőterembe...hülye vagyok, inkább otthon mozgok...de mikor? Mindig ez a fránya kérdés: Mikor?! 5-kor érkezünk haza, ezután a napi teendőkkel (mosogatás, mosás, teregetés, ruhák elpakolása, kimenni az udvarra a gyerekekkel, tanulás a nagyobbal...) elmegy az idő, vacsora készítés, fürdés, altatás. Persze, lehetne 2 nap, mikor apa megy a lányokért, de a teendők nagy része így is rám marad. Tehát nem szívesen csípek le időt a hétköznapokból.

stretching-498256_960_720.jpg

Időnként fellángol bennem a változtatás iránti vágy, majd a megvalósítás mindig kútba esik. Ez az én hibám is, de közben mindig eszembe jut: szültem két gyermeket, természetes, hogy a testem már nem olyan, mint 20 éves koromban. Leginkább azért sem, mert nem vagyok 20, elmúltam 30, és őszintén szólva, imádom a koromat. Nem szeretnék újból tini lenni, akkor sem, ha akkor XS méretű ruhákat hordtam. Szerettem tini lenni, de szeretem, hogy halad az idő, szeretem megtapasztalni azokat a dolgokat, amik szép sorban elém gördülnek. Szeretek édesanya lenni és szeretem, hogy ennyire elfoglalt vagyok. Viszont a testemmel, mint annyi nő, nem mindig vagyok kibékülve. Mikor tudatosítom magamban, hogy a férjemnek is tetszem így, és komoly probléma amúgy nincs is, mindig jön 10-20 olyan cikk, kép vagy történet, ami arról szól, hogy a cseppet sem problémás kinézetű átlagnőből hogyan lett instacica vagy edzés megszállott. Félreértés ne essék, nem az zavar, hogy valaki rendbehozza magát, vagy egészségesen él. Hanem, hogy az ember torkán erőszakkal nyomják le, hogy jól KELL kinéznie. Semmi más nem számít, csak a kilók és a testzsír. Elveszett a természetesség. Az, hogy az ember kócos reggelente, hogy a szülés bizony a legszebb testen is hagy nyomot, ahogyan az éjszakázások, vagy egyáltalán, a hétköznapok. Mindenki filterez és pózol. Az aggaszt, hogy a gyerekeim ebbe nőnek bele. Hiába nem csinálom, ha majd "internet-érettek" lesznek, ez fog szembe jönni velük mindenhol. Az, hogy vékonynak lenni kiváltság, a smink szinte alap, és csak a legjobb oldalát mutassa, mert ciki a természetesség.

adult-1867743_960_720.jpg

Hányingerem van ettől a világtól, és felüdülten üdvözlöm azokat az oldalakat, embereket, ahol mernek emberiek lenni. És gyönyörűek. Lehetnek vékonyak, edzettek, vagy molettebbek, narancsbőrösek, a lényeg, hogy természetesek. Nem hajszolják a még jobb és tökéletesebb külsőt, fontos számukra a testi és lelki jólét. Ilyen világban szeretnék élni, és szeretném, ha a lányaim is ilyen világban élhetnének. 

A legtöbb férfi számára sokkal vonzóbb egy magabiztos, de mondjuk nem tökéletes testtel rendelkező nő, mint egy feszes, edzett, ámde magában bizonytalan. Ez főleg nekünk, nőknek fontos, a magunkkal szembeni megfelelés miatt, amit ráadásul  mi magunknak generálunk. Azt mondják, vannak szerencsés genetikával rendelkezők, akiken a szülés sem hagy maradandó nyomot. Tudjátok, mit gondolok erről? Szerencsésnek érzem magam én is, habár viselem az élet nyomait, és nem titkolom, olykor, ha egyedül vagyok, krokodilkönnyeket ejtek. Mégsem cserélnék senkivel. Ez az én testem, ilyennek születtem, és nem fogok vízen és salátán élni azért, hogy szupermodellnek nézzek ki. 

girl-3180072_960_720.jpg

Le a kalappal azok előtt, akik magabiztosan lejtenek végig a strandon, és sosem fordul meg a fejükben, hogyan lehetnének jobbak. A kor betegsége ez az elégedetlenség, ami sajnos sokunkban gyökeret vetett. Szóval rázzuk le a láncainkat, és próbáljunk más szemmel nézni a tükörbe. Én ma este kezdem, ezentúl azt fogom számba venni, miket imádok magamon...és "csakazértis" bikiniben tolom végig a nyaralást! 

bikini-447502_960_720.png

 

Ha tetszett az írásom vagy szeretnél hozzászólni, ITT megtalálsz facebookon is.

Jalina

Friss topikok

Címkék

ágyak (1) ajándék (2) álláskeresés (2) anya (25) anyáknapja (4) anyatest (1) anyavagyok (2) banán (1) beíratkozás (1) beteg (2) bizalom (1) bizonyítvány (1) bullying (1) callkötő (1) cigaretta (1) család (4) csokoládé (1) divat (1) dohánybolt (1) dohányzás (1) dolgozó anya (2) dolgozó nő (3) döntés (1) édességek (1) edzés (1) együtt (1) ékszer (1) elengedés (1) életmódváltás (1) élmények (1) elvárások (1) eper (1) évkezdés (1) fáradság (1) felelősségtudat (1) felnőttlét (1) főzőcske (1) főzőiskola (1) gyed (1) gyerek (5) gyerekek (15) gyerekeksütnek (1) gyerekélet (1) gyereknek lenni (1) gyermekbiztonság (1) gyes (1) gyümölcs (1) gyümölcsturmix (1) házimunka (1) hordozás (1) internet (1) iskola (4) ítélkezés (1) január (1) jóleszekAndi (1) karácsony (3) késés (1) készülődés (1) kézműves munka (1) kocsma (1) könyvajánló (1) közösségi média (1) lányok (9) lázas (1) lelkimunka (1) leskovicsandrea (1) limara (1) magyar vállalkozás (1) málna (1) manóágyak (1) máv (1) meghitt karácsony (1) mese (1) mesekönyv (1) mikulás (1) minőségi csokoládé (1) munka (6) munkahely (1) munkahelyváltás (2) nosalty (1) nyár (4) nyaralás (1) nyáriszünet (3) nyári szünet (1) ohanagasztroklub (1) önbizalom (1) ötletek (2) óvoda (1) péksütilinkek (1) példa (1) pixabay.com (1) rasszizmus (1) rm ékszer (1) ruha (1) shake (1) suli (2) sulikezdés (3) szemetelés (1) szeretet (1) szilveszter (1) tanulás (1) tegyéljót (1) telefon (1) tények (1) termékajánló (1) test (1) testkép (2) teszt (1) tipp (1) tízórai (1) tök jó nap (1) turmix (1) újév (1) ünnep (1) ünnepek (1) utazás (2) uzsonna (1) változás (1) vásárlás (1) vonat (1) vonatút (1) zenda fshn (1) Címkefelhő