Anya munkát keres

Saját döntés okán újra kikerültem a munkaerő piacra. Kétgyermekes anyaként, diploma nélkül. Vajon milyen esélyekkel indul ma egy nő, anya?

Eleinte csak gondolkoztam a váltáson. Sok-sok tényező alakította úgy a dolgokat, hogy egy szerda reggel úgy éreztem, az én poharam nem bír el több cseppet. Szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi. Kétféle ember létezik. Az egyik tűr és próbálja félretenni, mert a munka ugye kell, fizetésből élünk. Ha ki is lép belőle, megfontoltan teszi, kész tervvel, vagy már másik lehetőséggel a zsebében. A másik talán egy darabig tűr, míg el nem pattan az a bizonyos húr, és lép. Én az utóbbihoz tartozom. Az álláskeresésem is ennek köszönhető. 

desk-3139127_960_720.jpg

Még nagyon az elején járok, de már most gyűjtöttem olyan tapasztalatokat, amiket korábban csak hallottam mások elbeszélései alapján. Az életem a szélsőségekről szól, s érdekes módon most is ezt tapasztalom.

Az egyik helyet közeli ismerős ajánlotta. Irodai asszisztenst keresnek, ismeri őket, jófejek. Felhívtam, és érdeklődtem, nyitott-e még a pozíció. Igen, az, de a koromat legyek kedves megmondani. Nem titok, de azért furcsállottam. Megkaptam a hr-es elérhetőségét. Kisasszonytól megkérdeztem, miért fontos, hány éves vagyok. Kiderül, hogy a főnök úr nem tolerálja a gyerekeseket. Ekkor megköszöntem a rám fordított időt, amit tovább nem szerettem volna rabolni, nekem két gyermekem van, és ha betegek, ők az elsők.

Második helyen már így kezdtem az interjút, kétgyermekes anya vagyok. Jajj, hát az szuper, mennyire jó, örült az ügyvezető. Furcsálltam is, de elmesélte, hogy ő is apuka, ráadásul csupa pozitív tapasztalata van az anyákkal. Kitartóak, jó a problémamegoldó képességük, ötletesek és még sorolhatnám. Persze, van, hogy beteg a gyerek, de azt is meg lehet oldani, létezik home office - náluk pl. szóba jöhet -, vagy az a pár nap kiesés simán helyettesíthető. Nem multiról beszélek, hanem egy klassz cégről. 

business-2884023_960_720.jpg

Ezt a két hozzáállást tapasztaltam eddig. Munkát keresni nem csak azért nehéz anyaként, mert számolni kell a betegségekkel, hanem mert a logisztika sem mindegy. Az egyik interjút azért kellett passzolnom, mert a munkaidő nem felelt meg. Reggel el kell juttatnom a gyerekeket suliba, oviba, és délután értük kell mennem. Ez egy állandó, ahogyan a távolság is, hasonló okok miatt. Megyeszékhely melletti településen élek, a városközpont kb. 7 km. Tehát számolnom kell a bejutással, hazajutással (forgalom szempontjából is!), és azzal is, anyagilag megéri-e. Ha nem támogatják az utazást (akár buszbérlet, akár üzemanyaghozzájárulás formájában), akkor a fizetésem fele a tankolásra fog elmenni.

blue-1845901_960_720.jpg

Az álláskeresés kisgyerekek mellett tényleg nem könnyű, nagyon jól kell állnia a csillagoknak ahhoz, hogy minden klappoljon. Ne legyen túl messze, legyen egy minimum összeg, ami alá nem megyek, és tolerálják, hogy a gyermekeimet nem a mamáknak vagy bébiszitternek szültem. Cserébe, a munkahelyemen töltött időben teljes emberként állok a feladatok elé, megoldás orientáltan dolgozom és hasznos tagja leszek a cégnek. Bízom benne, hogy ez a történet is happy end-del fog zárulni.

Ha tetszett az írásom, vagy hozzászólnál a témához, ITT megtalálsz facebookon is.

 

 

Jalina

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) álláskeresés (1) anya (25) anyáknapja (4) anyatest (1) anyavagyok (1) banán (1) beíratkozás (1) beteg (2) bizalom (1) bizonyítvány (1) callkötő (1) cigaretta (1) család (4) csokoládé (1) divat (1) dohánybolt (1) dohányzás (1) dolgozó anya (2) dolgozó nő (3) döntés (1) édességek (1) edzés (1) együtt (1) ékszer (1) elengedés (1) életmódváltás (1) élmények (1) elvárások (1) eper (1) évkezdés (1) fáradság (1) felelősségtudat (1) felnőttlét (1) főzőcske (1) főzőiskola (1) gyed (1) gyerek (5) gyerekek (15) gyerekeksütnek (1) gyerekélet (1) gyereknek lenni (1) gyermekbiztonság (1) gyes (1) gyümölcs (1) gyümölcsturmix (1) házimunka (1) hordozás (1) internet (1) iskola (3) ítélkezés (1) január (1) jóleszekAndi (1) karácsony (2) késés (1) kocsma (1) közösségi média (1) lányok (8) lázas (1) lelkimunka (1) leskovicsandrea (1) limara (1) málna (1) máv (1) meghitt karácsony (1) mikulás (1) minőségi csokoládé (1) munka (5) munkahely (1) munkahelyváltás (2) nosalty (1) nyár (4) nyaralás (1) nyáriszünet (3) nyári szünet (1) ohanagasztroklub (1) önbizalom (1) ötletek (2) óvoda (1) péksütilinkek (1) példa (1) pixabay.com (1) rasszizmus (1) rm ékszer (1) ruha (1) shake (1) suli (2) sulikezdés (3) szemetelés (1) szeretet (1) szilveszter (1) tanulás (1) tegyéljót (1) telefon (1) tények (1) test (1) testkép (2) teszt (1) tipp (1) tízórai (1) tök jó nap (1) turmix (1) újév (1) ünnepek (1) utazás (2) uzsonna (1) változás (1) vásárlás (1) vonat (1) vonatút (1) zenda fshn (1) Címkefelhő