Munkahelyváltás lelki oldala

Munkahelyet váltani bárki tud, ám a lelki oldaláról annál kevesebbet beszélnek. Kicsit olyan ez, mint a szülés, mindenki tudja, hogyan zajlik, de igazán csak a megtapasztalásakor érzi át. 

change-4056014_960_720.jpg

Lassan 1 hónapja, hogy eldöntöttem, munkahelyet váltok. A felmondásom beadása után nagy kő esett le a szívemről, és azt éreztem, hatalmas tehertől szabadultam meg. Hozzáteszem, az utóbbi hetekben ért már bennem a gondolat, de a gondolat tetté válásához kellett az az utolsó csepp a pohárban. Ekkor még nem volt B terv, sőt, ha nagyon őszinte akarok lenni, A terv sem. Egyedül azt tudtam, hogy menni akarok de nagyon. Agyonnyomott a sok negatív dolog, negatív gondolat, már semmiben nem láttam szépet.

Gondolom, idáig más is eljutott. Általában 1 hónap a felmondási idő, én mégis többet adtam meg, hiszen másik állás kilátásban sem volt. Péntek este a barátnőm átküldött egy linket, melyben pont nekem való pozíció volt meghirdetve. Még akkor elküldtem a jelentkezésem, s hétfő reggel 8-kor az interjún ültem. Második kör is lezajlott azon a héten, s enyém lett az állás. Szerencsésnek éreztem magam, hiszen 7 nappal a felmondásom után már megvolt az új helyem. Persze, csak képletesen, mivel szerződés még nem köttetett. A jelenlegi munkahelyemmel sikerült békésen megegyezni, ami az elválást illeti, s még az új kolléga betanítását is meghagyták nekem, ami külön kérésem volt. Szerettem volna úgy átadni a munkakörömet, ahogy annak idején én is elvártam volna.

climate-change-2241061_960_720.jpg

A lelki hullámvasút az interjúztatással kezdődött. Mindaddig sziklaszilárdan hittem, jól döntöttem. Ott elbizonytalanodtam, főleg a kollégák "miatt".

Tudom, hogy ha elbúcsúztunk, már nem találkozunk minden nap, s sokukkal nyilván nem baráti a viszony, de nagyon jó kollégák vagyunk. 

Mivel csak április végén, május elején kezdek, ezért túl sok időm maradt gondolkodni és mérlegelni, amit a hirtelen felindulásból tett felmondás előtt nem tettem meg. Számba vettem a feladataimat, hozzámértem a majdani feladataimhoz. Kerestem az új munkám előnyeit. Végiggondoltam, milyen hatással lesz a váltás a családomra. Szerencsére így is az új állás felé dől a mérleg, de voltak pillanatok, mikor elgyengültem, és szerettem volna mindent visszacsinálni. Eljátszottam a gondolattal, hogy mégis maradok. Hirtelen ijesztőnek tűntek az új feladatok, új kollégák és minden, ami az új állással volt kapcsolatos. Jó sok nagy levegőt kellett vennem, hogy lehiggadjak, s helyére kerüljenek a dolgok a fejemben.

yoga-422196_960_720.jpg

Feladni a régi megszokottat, és máshol keresni a boldogulást, nem mindig egyszerű. Még akkor sem, ha a régi megszokott már nem olyan jó. 

Kellett pár nap, míg lecsillapodtak bennem a változás okozta hullámok. Túl sok minden történt rövid idő alatt, túl sok döntést kellett meghoznom az életem többi területén is. Azonban szép lassan sikerül visszaépítenem a lelkesedésem, s az új munkahelyre már energiabombaként érkezem.

 

Ha tetszett az írásom, vagy szeretnél hozzászólni a bejegyzéshez, ITT megtalálsz facebookon is. 

 

Jalina

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) álláskeresés (1) anya (23) anyáknapja (4) anyatest (1) anyavagyok (1) banán (1) beíratkozás (1) beteg (2) bizalom (1) bizonyítvány (1) callkötő (1) cigaretta (1) család (4) csokoládé (1) divat (1) dohánybolt (1) dohányzás (1) dolgozó anya (1) dolgozó nő (3) döntés (1) édességek (1) edzés (1) együtt (1) ékszer (1) elengedés (1) életmódváltás (1) élmények (1) elvárások (1) eper (1) évkezdés (1) fáradság (1) felelősségtudat (1) felnőttlét (1) főzőcske (1) főzőiskola (1) gyed (1) gyerek (5) gyerekek (15) gyerekeksütnek (1) gyerekélet (1) gyereknek lenni (1) gyermekbiztonság (1) gyes (1) gyümölcs (1) gyümölcsturmix (1) házimunka (1) hordozás (1) internet (1) iskola (3) ítélkezés (1) január (1) jóleszekAndi (1) karácsony (2) késés (1) kocsma (1) közösségi média (1) lányok (5) lázas (1) lelkimunka (1) leskovicsandrea (1) málna (1) máv (1) meghitt karácsony (1) mikulás (1) minőségi csokoládé (1) munka (5) munkahely (1) munkahelyváltás (2) nyár (3) nyaralás (1) nyáriszünet (2) nyári szünet (1) ohanagasztroklub (1) önbizalom (1) ötletek (2) óvoda (1) példa (1) pixabay.com (1) rasszizmus (1) rm ékszer (1) ruha (1) shake (1) suli (2) sulikezdés (1) szemetelés (1) szeretet (1) szilveszter (1) tanulás (1) tegyéljót (1) telefon (1) tények (1) test (1) testkép (2) teszt (1) tipp (1) tök jó nap (1) turmix (1) újév (1) ünnepek (1) utazás (2) változás (1) vásárlás (1) vonat (1) vonatút (1) zenda fshn (1) Címkefelhő