Ne mobilozz, ha a gyerekkel vagy!

Ma tartották az oviban az anyák napi ünnepséget. Idén azonban valami más volt, mint az eddigi években. Ugyanis a műsor előtt, az óvoda vezetője mindenkit megkért, tegye el a telefonját.

no-phone-2533390_960_720.png

Izgatottan vártam május 9-et, amikor is az óvodásom elszavalja az olyan nagyon titkolt anyák napi versét. Mindig gyönyörű műsorral készülnek, és számomra az is érdekes, ahogy látom, a kicsi mennyit "nagyosodott". Első évben még nem volt hajlandó szerepelni. Az óvó nénik nagyon rugalmasak, sosem erőltetik, ha valaki nem szeretne kiállni. A tavalyi volt az első, mikor végig szerepelt, idén pedig már várta is a napot. Nagyon sokat készült, a fürdőszobában gyakorolt.

A műsor elején már sok anyuka kezében állt készenlétben a mobil, hogy felvegyék a gyerekük szereplését, vagy lőjenek egy-két jó fotót. Kezdéskor belépett az óvoda vezetője, aki kedvesen megkérte a szülőket és nagyikat, tegyék el, illetve kapcsolják ki a készülékeket. Tegyük meg, hogy most teljes egészében a gyermekünkre figyelünk. Sokat készültek a kicsik, megérdemlik, hogy ne a telefonokat lássák a magasba lendülni, anya arca helyett. Nem mellesleg, az oviban arra tanítják a gyerekeket, ha anya beszél hozzájuk, rá figyeljenek. Mutassunk példát.. Először mindenki nagyon meglepődött, de eltették. Mosolyogtam. Ez egy rendkívül szimpatikus lépés volt. Nem hiába imádjuk annyira az ovinkat. Tényleg nagyon gyerekközpontúak, pedig nem magánintézmény, az óvó nénik, dadusok, konyhás nénik, titkársági dolgozó, mind mind ugyanannyi pénzt visz haza, mint más állami ovikban, s a munkájuk is ugyanolyan sokrétű, pihenést nem hagyó. Olyan csapat, akikre tényleg úgy bízom rá a gyerekem, anno gyerekeim, hogy tudom, a legjobb helyen vannak. Le a kalappal előttük!

son-2935723_960_720.jpg

Nem vagyok szent, én is nyomkodom a mobilom. Ránézek az emailekre, messenger üzenetekre, facebookot is végigpörgetem párszor. Örülök ennek a tükörnek, amit ma kaptam, habár az én telefonom éppen kint pihent a táskámban. Viszont itthon elöl van, s bizony simán ránézek. Hagyhatnám a táskámban többször is, hogy ne legyen szem előtt. Egy ideje tudatosan figyelek arra, hogy társasozás, kártyázás vagy kinti játék közben ne használjam. Miért ne figyelhetnék ezentúl arra is, hogy egyáltalán ne legyen szem előtt, ha itthon vagyunk? Munka miatt elkerülhetetlen, hogy teljesen offline maradjak délután, de nem mindegy, hogy mennyit vagyok online. 

Hálás vagyok azért, hogy az óvoda nem egy futószalag-szerű gyerekfelügyelő feladatot lát el, hanem valóban családias a hangulat. Annak is örülök, hogy emlékeztettek rá, mennyire fontos az, hogy eltegyük a telefont. Hiába tudjuk ezt magunktól is, és hiába szomorú, hogy erre olykor emlékeztetni kell. 

elephants-2757831_960_720.png

Tegyük el a telefont, s a virtuális világ helyett, lépjünk be a gyermekeink világába. Higgyétek el, sokkal izgalmasabb, mint bármelyik online oldal. :)

Ha tetszett az írásom, vagy szeretnél hozzászólni, ITT megtalálsz facebookon is.

 

Jalina

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) álláskeresés (1) anya (24) anyáknapja (4) anyatest (1) anyavagyok (1) banán (1) beíratkozás (1) beteg (2) bizalom (1) bizonyítvány (1) callkötő (1) cigaretta (1) család (4) csokoládé (1) divat (1) dohánybolt (1) dohányzás (1) dolgozó anya (2) dolgozó nő (3) döntés (1) édességek (1) edzés (1) együtt (1) ékszer (1) elengedés (1) életmódváltás (1) élmények (1) elvárások (1) eper (1) évkezdés (1) fáradság (1) felelősségtudat (1) felnőttlét (1) főzőcske (1) főzőiskola (1) gyed (1) gyerek (5) gyerekek (15) gyerekeksütnek (1) gyerekélet (1) gyereknek lenni (1) gyermekbiztonság (1) gyes (1) gyümölcs (1) gyümölcsturmix (1) házimunka (1) hordozás (1) internet (1) iskola (3) ítélkezés (1) január (1) jóleszekAndi (1) karácsony (2) késés (1) kocsma (1) közösségi média (1) lányok (6) lázas (1) lelkimunka (1) leskovicsandrea (1) málna (1) máv (1) meghitt karácsony (1) mikulás (1) minőségi csokoládé (1) munka (5) munkahely (1) munkahelyváltás (2) nyár (4) nyaralás (1) nyáriszünet (3) nyári szünet (1) ohanagasztroklub (1) önbizalom (1) ötletek (2) óvoda (1) példa (1) pixabay.com (1) rasszizmus (1) rm ékszer (1) ruha (1) shake (1) suli (2) sulikezdés (1) szemetelés (1) szeretet (1) szilveszter (1) tanulás (1) tegyéljót (1) telefon (1) tények (1) test (1) testkép (2) teszt (1) tipp (1) tök jó nap (1) turmix (1) újév (1) ünnepek (1) utazás (2) változás (1) vásárlás (1) vonat (1) vonatút (1) zenda fshn (1) Címkefelhő