Tanévkezdési

...olyan, mint a "mulatási", csak ebben kevesebb jó van. Augusztus eljövetelével kezdetét veszi a harc a Papír-írószer osztályokon. Az ilyenkor szokásos akciókkal igyekeznek vásárlókat vonzani, hogy aztán egy-egy polc előtt nyomorogva, a gyerekszámmal megegyező darab papírt szorongatva küzdjenek a listán szereplő termékekért.

back-to-school-2629361_960_720_2.jpg

Idén két kisiskolásunk is van, így a tanévkezdés nem csak gyereklétszámban, árban is megduplázódott. Illetve, szinte megtriplázódott a sulistáska miatt. Nem vagyunk eleresztve anyagilag, de az ember egyszer kezd iskolát, így nagyot nyeltünk, és rábólintottunk a kicsi álomtáskájára. Hozzáteszem, mikor látta az arcomat az ár láttán, egyből felajánlott egyet harmadannyiért, ami minőségében talán ha félévet bírt volna. Az empátia tehát pluszpont, úgy döntöttünk, belefér (max nem eszünk decemberig).

img_20190821_114458.jpg

Az írószerek beszerzése nálunk mindig nagy kaland. Képzeleteimben vidáman tolom a bevásárlókocsit, miközben hol jobbról, hol balról emelem le az aktuális füzetet, ceruzát, ecsetet...Na, ez nagyon nem így van. Először is, hadd emeljem ki, hogy a gyermekeim a támaszaim, szinte szó szerint. Tömegiszonyos anya belép a zsúfolt bevásárlóközpontba. Ez már egy ingoványos rész, de mikor hol jobbról, hol balról jönnek nekem, az már picit kezd bosszantani. Nyelek egyet, mert egyrészt a gyerekeimmel vagyok, másrészt nem szándékos a súrlódás. 

A füzetekkel még csak-csak boldogulunk, hiszen szerencsémre a nagyobb tud olvasni, így simán segít a húgának is. A ceruzáknál már bajban voltam, a festékeknél pedig a létező összes, általam ismert és elítélt káromkodásra használt szó elhagyta a számat. Ha hallotta volna egy pedagógus, minimum autómosóba küldött volna mocskos számat kitakarítani. A gyerekek tudták, hogy helyzet van, ezért kedvesen nyugtattak, hogy semmi baj, ha később folytatjuk. Ekkor embereltem meg magam. Innentől már sima ügy volt, elengedtem amit nem találtam. 

back-to-school-1576791_960_720.jpg

A legnagyobb stresszt ilyenkor az olyan dolgok beszerzése okozza, aminél a pedagógusok feltüntették a márkát. Félreértés ne essék, nem azért, mert az az egy a jó, szimplán segítség, hogy melyik jó minőségében - hiszen ők használják egész évben, nálam csak addig van, amíg be nem visszük a suliba, bontatlan állapotban - , illetve a gyerekek szempontjából is jó, nincs az, hogy kié drágább, kié az olcsó. Mindenesetre, persze hogy az nincs, ami éppen kellene. Amint ezt elengedtem, helyreállt a rend.

Augusztus 21-et írunk a mai napon, és majdnem az összes cuccuk megvan a lányoknak. A csomagolással fogok még szívni, az a másik kedvencem, de idén rutinos leszek, és áttolom a férjnek. :) Vagy fizetek érte, még nem tudom. Csodálattal nézem azokat a szülőket, akik imádnak bevásárolni és még az utómunkálatok sem okoznak gondot. 

back-to-school-4376161_960_720.png

Még kicsivel több, mint 1 hét, és indul az ismételt mókuskerék, csak most két kis csöppel. Még új vagyok ezen a pályán, így biztos lesz esés-kelés, mire beáll a rend.

Ha tetszett az írásom, vagy szeretnél hozzászólni, ITT megtalálsz facebookon is.

Jalina

Friss topikok

Címkék

ajándék (2) álláskeresés (1) anya (25) anyáknapja (4) anyatest (1) anyavagyok (1) banán (1) beíratkozás (1) beteg (2) bizalom (1) bizonyítvány (1) callkötő (1) cigaretta (1) család (4) csokoládé (1) divat (1) dohánybolt (1) dohányzás (1) dolgozó anya (2) dolgozó nő (3) döntés (1) édességek (1) edzés (1) együtt (1) ékszer (1) elengedés (1) életmódváltás (1) élmények (1) elvárások (1) eper (1) évkezdés (1) fáradság (1) felelősségtudat (1) felnőttlét (1) főzőcske (1) főzőiskola (1) gyed (1) gyerek (5) gyerekek (15) gyerekeksütnek (1) gyerekélet (1) gyereknek lenni (1) gyermekbiztonság (1) gyes (1) gyümölcs (1) gyümölcsturmix (1) házimunka (1) hordozás (1) internet (1) iskola (3) ítélkezés (1) január (1) jóleszekAndi (1) karácsony (2) késés (1) kocsma (1) közösségi média (1) lányok (8) lázas (1) lelkimunka (1) leskovicsandrea (1) limara (1) málna (1) máv (1) meghitt karácsony (1) mikulás (1) minőségi csokoládé (1) munka (5) munkahely (1) munkahelyváltás (2) nosalty (1) nyár (4) nyaralás (1) nyáriszünet (3) nyári szünet (1) ohanagasztroklub (1) önbizalom (1) ötletek (2) óvoda (1) péksütilinkek (1) példa (1) pixabay.com (1) rasszizmus (1) rm ékszer (1) ruha (1) shake (1) suli (2) sulikezdés (3) szemetelés (1) szeretet (1) szilveszter (1) tanulás (1) tegyéljót (1) telefon (1) tények (1) test (1) testkép (2) teszt (1) tipp (1) tízórai (1) tök jó nap (1) turmix (1) újév (1) ünnepek (1) utazás (2) uzsonna (1) változás (1) vásárlás (1) vonat (1) vonatút (1) zenda fshn (1) Címkefelhő