Mi nem lettem a karantén alatt

Márciusban, ahogy kis hazánkba is megérkeztek a vírus miatti korlátozások, egészen új életet kezdtünk mi is, ahogy sokan mások is tették.

quarantine-5049106_640.png

Mivel nálunk anyósom eleve úgy vásárol, mintha egy sereg hasmenéses, mindig éhes emberrel lakna együtt, így nem aggódtunk sem a vécépapír, sem a kaja hiánya miatt. Hozzáteszem, mi az a generáció vagyunk, akik bármiből IS gyártanak toalett papírt, és nem riadunk vissza ha ebédre popcorn kerül az asztalra. Szóval férjem anyukája már évekkel ezelőtt tudhatott valamit a 2020-as nagy budipapír- és élesztőválságról mert nála aztán nem volt hiány azokból, amikért mások a bevásárlóközpontokban agyontiporták egymást.

popcorn-155602_640.png

A férjemnél volt egy pont, mikor rátört a pánik az üresedő polcokat látva, emiatt 1 kg liszt helyett rögtök 2-t hozott. Ennél durvább kirohanásunk talán csak az volt, mikor mindenki az élesztőt hajkurászta, mi feltankoltunk csokiból és csipszből. Azt kell vinni, ami van. Ez márpedig volt és csokival ugyanúgy ki lehet húzni egy pár napot, mint kenyérfélékkel. Igen, gyerekekkel is.

Az már a karantén elején kiderült, hogy a gyerekek frufruja akkor is nő, ha a koronavírus éppen felzabálja a világot. Először próbáltam rávenni őket, hogy növesszék meg, hiszen ez tűnt volna a legegyszerűbbnek azután, hogy próbáltam nem tudomást venni a dologról. De mindketten ragaszkodtak a megszokott frizurájukhoz, én pedig előkerestem az összes ollót a lakásban. Mint az X faktorban, itt is megkezdődött a kiesés alapú válogatás, csak hang híján élesség és méret szerint. Így lett nyertes a gyerek technika órán használt ollója, mely lekörözte a konyhai és körömvágó ollóinkat. Miután meglett a nyertes, igyekeztem biztatni magam, s mindeközben a srácok előtt magabiztosnak mutatkozni. Elvégre, ha elrontom sincs semmi gáz, úgysem megyünk sehova és hozzánk sem jött akkor senki. Végül egészen vállalható végeredményt produkáltam, pedig a 10 évesem ferdére vágott frufrut rendelt. Hogy emiatt vagy sem, a kicsi úgy döntött, mégis megnöveszti az említett hajrészt...persze mindezt azután közölte, hogy átizzadva a ruhámat megejtettem a fazonigazítást.
Fodrász tehát nem lettem.

hair-cut-3337479_640.png

Mindig nagyon szerettem sütni, s tán nem is vagyok olyan csapnivaló háziasszony de a kenyér bizony csak terv maradt a megvalósítás helyett. Sorozatgyártásban készültek a zsemlék és kiflik, de az online suli és háztartás mellett hamar elbuktam. Minden este elterveztem, hogy másnap hajnali 5-kor pattanok ki az ágyból, hogy a család frissen sült házi péksüti illatára ébredhessen. A gyakorlatban ez úgy nézett ki, hogy 7-kor feltápászkodtam, addigra a gyerekek vagy fent voltak, vagy rögtön utánam keltek. Azonnal éhesek voltak és nem örültek annak, hogy másfél órát várniuk kell. 
Így pék sem lettem.

retro-1321078_640.jpg

Az online suli indulásakor eszméletlenül lelkes voltam. Nem volt többé reggeli futás a suli kapujától az osztályteremig, nem voltak szétnyomott szendvicsek az iskolatáskában, nyafogás a reggeli indulás miatt, nyafogás a délutáni hazamenetel miatt, nyafogás, hogy jöjjenek űt a barátok, nyafogás, hogy mi menjünk át és még sorolhatnám. Ezek megszűntek létezni, úgy vesztek ki az életünkből mint a nyugalmas olvasás az anyává válásommal. Nálunk két alsós gyerek van, akik még az elején szorgalmasak is voltak. A férjemmel felosztottuk a tantárgyakat, így az első hetek vidáman teltek. Aztán hiányozni kezdtek a barátok, a család, a lelkesedés pedig eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Azért arra jó volt ez az online suli, hogy rájöjjek, elsős és harmadikos anyagból még mindig tudnék ötös dogákat írni. Hatodiktól bajban vagyok, de az alsó tagozat még oké.
Egy szó mint száz, tanár sem lettem, pedig mindent megpróbáltam.

mother-5151203_640.png

Nagyon várom, hogy megint "csak" anya legyek, de persze jó lecke ez mindenki számára. Azt gondoltam, ha valakik, hát mi tuti elválunk a végére. Vége még nincs, de azt már most tudom, hogy a bajban összezárunk. Hogy a barátokra és a családra is lehet számítani. Ahogyan persze ők is számíthatnak ránk. Hálás vagyok azokért az emberekért, akik körülvesznek bennünket.

Ha tetszett az írásom, ITT megtalálsz facebookon is. 
(Képek forrása: pixabay.com)

Jalina

Friss topikok

Címkék

ágyak (1) ajándék (2) álláskeresés (2) anya (26) anyáknapja (4) anyatest (1) anyavagyok (3) banán (1) beíratkozás (1) beteg (2) bizalom (1) bizonyítvány (1) bullying (1) callkötő (1) cigaretta (1) család (5) csokoládé (1) divat (1) dohánybolt (1) dohányzás (1) dolgozó anya (2) dolgozó nő (3) döntés (1) édességek (1) edzés (1) együtt (1) ékszer (1) elengedés (1) életmódváltás (1) élmények (1) elvárások (1) eper (1) évkezdés (1) fáradság (1) felelősségtudat (1) felnőttlét (1) főzőcske (1) főzőiskola (1) gyed (1) gyerek (5) gyerekek (15) gyerekeksütnek (1) gyerekélet (1) gyereknek lenni (1) gyermekbiztonság (1) gyes (1) gyümölcs (1) gyümölcsturmix (1) házimunka (1) hordozás (1) internet (1) iskola (4) ítélkezés (1) január (1) jóleszekAndi (1) karácsony (3) karantén (1) késés (1) készülődés (1) kézműves munka (1) kocsma (1) könyvajánló (1) koronavírus (1) közösségi média (1) lányok (9) lázas (1) lelkimunka (1) leskovicsandrea (1) limara (1) magyar vállalkozás (1) málna (1) manóágyak (1) maradjotthon (1) máv (1) meghitt karácsony (1) mese (1) mesekönyv (1) mikulás (1) minőségi csokoládé (1) munka (6) munkahely (1) munkahelyváltás (2) nem lettem (1) nosalty (1) nyár (4) nyaralás (1) nyáriszünet (3) nyári szünet (1) ohanagasztroklub (1) önbizalom (1) ötletek (2) otthon (2) óvoda (1) péksütilinkek (1) példa (1) pixabay.com (1) rasszizmus (1) rm ékszer (1) ruha (1) shake (1) suli (2) sulikezdés (3) szemetelés (1) szeretet (1) szilveszter (1) tanulás (1) tegyéljót (1) telefon (1) tények (1) termékajánló (1) test (1) testkép (2) teszt (1) tipp (1) tízórai (1) tök jó nap (1) turmix (1) újév (1) ünnep (1) ünnepek (1) utazás (2) uzsonna (1) változás (1) vásárlás (1) vigyázzunkegymásra (1) vonat (1) vonatút (1) zenda fshn (1) Címkefelhő